Hyppää sisältöön
Näyttelijä Maija Pihlajaoja eläytyy flamencon rytmeihin

Värikäs ja hehkuva musikaali vapaudesta

Mies, viitta ja naamio. Nopea ja salaperäinen el Zorro ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja pelastaa ahdinkoon jätetyn kansan. Luvassa on rytmistä ilotulitusta, miekkataisteluita ja tunteiden paloa!

Eläköön vapaus! Viva el Zorro!

Isabel Allenden romaaniin perustuva klassikkotarina Zorro kertoo yhteisön noususta yhteistä vihollista ja huonoja oloja vastaan. Diego de la Vega palaa synnyinseuduilleen korjaamaan veljensä Ramonin aiheuttamat vääryydet. Kaksi vahvaa naista rinnallaan – Luisa ja Inez – hän taistelee rangaistakseen väärintekijöitä. Luottaen ystävyyden ja kansan voimaan Diego astuu sankarin saappaisiin.

Zorro-musikaali perustuu The Gipsy Kings -yhtyeen musiikin rytmiseen ilotulitukseen. Tunnettujen klassikkokappaleiden siivittämänä näyttämöllä nähdään railakasta ja värikästä tanssia, miekkojen kalistelua sekä vauhdikkaita käänteitä ja tunteiden paloa.

Teksti ja laulujen sanat Stephen Clark
Musiikki The Gipsy Kings
Alkuperäisteos Stephen Clark ja Helen Edmundson
Sävellys ja sovitus John Cameron
Vastaavat tuottajat John Gertz, Adam Kenwright ja Isabel Allende
Presented by arrangement with Josef Weinberger Limited

suomennos Sinna Virtanen
ohjaus ja koreografia Sonja Pakalén
kapellimestari Juho Hannikainen
näyttämötaisteluvalmentaja Oula Kitti
lauluvalmentaja Juho Eerola 
lavastus Markku Hernetkoski
pukusuunnittelu Tiina Siltala
valosuunnittelu Jukka Laukkanen
äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
videosuunnittelu Topi Lindh
kampaukset ja maskeeraus Emma Loponen ja Anna Riski (harj.)
tarpeisto Marko Heikura

muusikot Ville Farin, Juho Hannikainen, Ukko Hyvönen (KAO) ja Jari Rättyä

näyttämöllä Perttu Hallikainen, Tarja Heinula, Janne Kinnunen, Jukka Peltola, Maija Pihlajaoja, Tom Salminen, Heidi Syrjäkari, Satu Turunen ja Vera Veiskola sekä Mika Huttunen ja Harri Leinonen 

Kajaani Dance/Tanssiakatemia Milka Kampman, Kaisa Komulainen, Janita Malinen, Lotta Manninen, Aada Piirainen, Ella Salomäki, Irene Summanen ja Seela Summanen

Esitysoikeudet Agency North

”Tanssilla ryyditetyissä yhteislauluissa on sellaista energiaa ja elämäniloa, että Bamboleo, Baila Me ja Djobi Djoba soivat päässä vielä pitkään esityksen jälkeen. Upeaa, että Kajaanissa osataan tehdä tällaista paikallisin voimin.”
★★★★ Kainuun Sanomat, Katja Mabrouk
Lue arvio Kainuun Sanomien sivuilta

”Kun teatteri on kysellyt yleisöltä, millaista ohjelmistoa katsojat haluaisivat, musikaalit ovat aina nousseet esiin. Nyt sellainen on tarjolla, eikä mikä tahansa musiikkinäytelmä, vaan ihkaoikea musikaali, jossa ei lauleta tai soiteta tai tanssita vain siksi, että pitää, vaan siksi, että tarina kulkisi riuskasti eteenpäin.”
Riippumaton tuumailija, Seppo Turunen