Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunginteatterin nettisivujen saavutettavuusseloste

Kajaanin kaupunginteatterin verkkosivujen kokonaisuudistus on valmis.

Osa sisällöstä ei täytä saavutettavuuden vaatimuksia.
Kajaanin kaupunginteatteri toimittaa nämä dokumentit saavutettaviksi, kun se on asioinnin kannalta tarpeen.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua kajaaninteatteri.fi ja on päivitetty 9. joulukuuta 2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Uusi seloste laaditaan, kun verkkopalvelujen saavutettavuutta on kehitetty edelleen.

Saavutettavuus

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria noudattamaan Euroopan Unionin saavutettavuusdirektiivin vaatimuksia. WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) on kansainvälinen ohjeistus verkkosisältöjen saavutettavuudesta. Lain mukaan verkkosivustojen ja sovellusten on täytettävä WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerit.

Saavutettavat digitaaliset palvelut ovat helppokäyttöisiä kaikille käyttäjille, myös ikääntyneille ja eri tavoin toimintarajoitteisille ihmisille. Kun saavutettavuus on huomioitu, mahdollisimman monet ihmiset voivat käyttää digitaalisia palveluita itsenäisesti.

Kajaanin kaupunginteatterin tavoite

Tavoitteena on pyrkiä digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa vähintään WCAG-ohjeistuksen mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon.

Vammaiset ja avustavien teknologioiden käyttäjät

Teatteri tarjoaa neuvontaa ja tukea vammaisille ja avustavien teknologioiden käyttäjille. Tukea on saatavilla teatterin sivuilla kerrotuista teatterin markkinoinnin yhteystiedoista.

Saavutettavuuden puutteista ilmoittaminen

Jos huomaat sivustolla korjattavia saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille sähköpostitse tiedotus.teatteri@kajaani.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000