Hyppää sisältöön
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu listaa usein kysytyistä kysymyksistä

Lipunmyynnin yhteystiedot

Lippuasioissa teitä palvelevat Kajaani Info, teatterin lipunmyynnit, teatterin markkinointi ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan.

Kajaani Info

Kaupungintalo, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani. puh. 08 6155 2555
Avoinna ma-to klo 8–16, pe klo 9–15. Kajaani Info varaa ja myy yksittäisiä lippuja.

Teatteritalo

Kauppakatu 14, 87100 Kajaani. puh. 08 6155 2244
Avoinna tunti ennen esitystä

Sissilinna

Asemakatu 6, 87100 Kajaani, puh. 044 710 0978
Avoinna tunti ennen esitystä

Ryhmävaraukset

Arkisin klo 9–15, puh. 044 710 0454, perttu.penttinen@kajaani.fi

Pitääkö liput varata tai ostaa ennakkoon?

Liput kannattaa varata ennakkoon. Suosittujen esitysten liput saattavat loppua lyhyessäkin ajassa, eikä ovelle välttämättä jää enää lippuja myyntiin.

Lippujen lunastaminen

Liput on lunastettava pääsääntöisesti kaksi päivää ennen esitystä ja vierailunäytäntöjen liput viikkoa ennen esitystä.

Ryhmävaraukset on vahvistettava sitovasti kolme viikkoa ennen esitystä. Lunastettuja lippuja ei osteta takaisin.

Peruttujen esitysten liput

Esitys perutaan vain ylivoimaisesta syystä kuten esimerkiksi sairaustapauksen vuoksi. Esityksen peruuntuessa lippu vaihdetaan ensisijaisesti toiseen esitykseen tai lahjakorttiin (palvelumaksu 1,50 e) Kajaani Infossa tai teatterin lipunmyynnissä. Lippu on vaihdettava uuteen yhden kuukauden kuluessa perutusta esityksestä

Mikäli lippu on ostettu lippu.fi -sivuston kautta, ohjeet maksun palauttamiseksi löytyvät Lippupisteen sivuilta www.lippu.fi

Muita kuluja ei korvata. Vaihto tulee tehdä pääsääntöisesti kuukauden kuluessa peruutuksesta. Peruutuksesta ilmoitetaan yhteystietonsa jättäneille katsojille henkilökohtaisesti esim. tekstiviestillä.

Ryhmäedut 

Ryhmänjohtaja saa vapaalipun, kun ryhmässä on 15 katsojaa, eli 16. lippu on vapaalippu. Myös ryhmän 32. katsoja saa vapaalipun. Kuljettaja saa vapaalipun, kun paikka varataan hänelle etukäteen.

Kuljetustuki
Osana alueteatteritoimintaa teatteri maksaa kuljetustukea Kajaaniin tuleville ryhmille. Tuki on 44 snt/km. Tukea maksetaan edestakaiselle matkalle Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kysy lisää ryhmämyynnistä puh. 044 710 0454.

Opiskelijan äkkilähtö

Äkkilähtö -lippu maksaa 8 € kun lippu ostetaan aikaisintaan tuntia ennen esitystä. Ei koske vierailuesityksiä. (Etu on voimassa myös työttömille).

Kummitteleeko teatterilla?

Kyllä, kaikissa hyvissä teattereissa on kummitus. Kajaanin kaupunginteatterilla niitä on kaksi, Teatteritalolla on Kuosmanen ja toinen, Olga Sissilinnassa. Molemmat teatterin kummitukset ovat luonteeltaan lempeää laatua, eivätkä he ole pahemmin häirinneet teatterin toimintaa.

Voiko esityksiä kuvata tai videoida?

Ei voi, kaikenlainen esityksen tallentaminen on kiellettyä. Jo tekijänoikeustiedot kieltävät esityksen tallentamisen ilman lupaa ja kuvaus, valot yms. häiritsevät esiintyjiä ja kanssayleisöä. Matkapuhelin tulee olla suljettuna esityksen ajan.

Maksaako narikka, entä käsiohjelma?

Naulakkopalvelut kuuluvat lipun hintaan. Käsiohjelmat ovat maksullisia 1.8.2024 alkaen. Käsiohjelmat löytyvät yleisöaulasta.

Onko teatterissa pukeutumisetikettiä?

Olet tervetullut sellaisena kuin olet. On kuitenkin kohteliasta ottaa huomioon muut katsojat, hygienia ja mahdolliset tuoksuherkkyydet ja miettiä erilaisten parfyymien ja hiuslakkojen annostelua.

Esityksen alkaminen ja esityksestä poistuminen

Esitys alkaa sille ilmoitettuna ajankohtana, kuulutukset tulevat 10 minuuttia ja viisi  minuuttia ennen esityksen alkua. Järjestäjä sulkee ovet ja parhaan mahdollisen katselukokemuksen takaamiseksi esitykseen ei pääse sisään sen alettua.

Esityksestä voi poistua kesken esityksen jos se ei häiritse muita katselijoita ja esitystä. WC-käynnit on hyvä ajoittaa ennen esitystä tai väliajalle. Mikäli esityksessä on väliaika, se on yleensä 20 minuuttia. Kuulutus esityksen jatkumisesta tulee viisi minuuttia ennen toisen puoliajan alkua.

Voiko katsomoon viedä alkoholijuomia?

Ei, katsomoon ei saa viedä alkoholijuomia. Katsomo ei ole anniskelualuetta.

Vuokraako teatteri pukuja?

Pukuja voi tiedustella teatteriesitysten käyttöön teatterin puvustosta, teatteri ei vuokraa pukuja yksityisille.