Hyppää sisältöön

Alueteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri – alueteatteri on Kainuun ainoa säännöllistä esitystoimintaa harjoittava ammattiteatteri.

Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa teatterielämyksiä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa luokituksessa Kajaanin teatteri kuuluu keskisuuriin, täyskunnallisiin teattereihin.

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Teatteri on tunnettu rohkeudestaan ottaa ohjelmistoon uusia kantaesityksiä ja monesti palkittu muun muassa omaleimaisista ohjelmistovalinnoista ja korkeatasoisesta lastenteatterista.

Teatterissa valmistuu vuosittain keskimäärin viisi ensi-iltaa, joista vähintään kaksi on alueteatterin kiertävää ohjelmistoa. Esityskertoja on vuosittain yli 300. Niistä noin kolmasosa on kiertue-esityksiä.

Alueteatteri painottuu lasten ja nuorten teatteriin ja esityksiä tehdään säännöllisesti myös muille katsojaryhmille.

Kuljetustuki

Teatteri myöntää kuljetustukea ryhmille alueteatterin toiminta-alueella Kajaanin ulkopuolella 0,60 e/km. Teatteri toivoo, että tämä edesauttaa ihmisten pääsyn myös pienemmistä kylistä ja syrjäkylän kouluista katsomaan alueella tapahtuvia kiertue-esityksiä. Liikennöitsijä laskuttaa tuen teatterilta ja vähentää tuen suuruisen summan kuljetuskustannukset hoitavalle taholle toimittamasta laskustaan. Kajaanin omiin näytäntöihin kuljetustuki ryhmille on 0,44 e/km.