Hyppää sisältöön

Yleisötyö ja teatterikasvatus

Kajaanin kaupunginteatterissa tehdään monenlaista yleisötyötä. Esitysten jälkeiset keskustelut sekä esityksiin liittyvät kirjalliset tehtäväpaketit ja draamatyöpajat ovat eräitä esimerkkejä yleisötyöstä. Teatteri räätälöi tilaajan toiveiden mukaan erilaisten aiheiden tai kysymysten ympärille työpajoja, tilaisuuksia ja tapahtumia.

Koska alueteatterin pääasiallisina kohderyhminä ovat lapset ja nuoret, yleisötyöllä ja teatterikasvatuksella sekä niiden kautta saavutettavilla vaikutuksilla on äärimmäisen suuri merkitys.

Teatterin yleisötyöllä on mm. seuraavia tavoitteita

  • tutustuttaa teatteriin ja sen eri ammatteihin
  • madaltaa kynnystä tulla teatteriin
  • luoda suhde uusiin kohderyhmiin ja tiivistää suhdetta tuttujen katsojaryhmien kanssa
  • rikastuttaa esityksen katsomiskokemusta
  • luoda henkilökohtainen ja syvempi suhde katsojan ja teatterin sekä esityksen välille
  • tarjota mahdollisuus toiminnallisuuteen ja omakohtaisuuteen perustuvalle kokemukselle, jonka avulla jokaisen luovuus tulee näkyväksi ja käyttöön
  • avata uusia näkökulmia, ajatuksia ja kysymyksiä

Lasten ja nuorten näytelmien yhteyteen räätälöidään tehtäväpaketteja, työpajoja ja koulutusta, joka voidaan suunnata suoraan katsojille tai kasvattajille.

Kulissikierrokset
Tutustumiskierroksia teatterin tiloihin ja henkilökunnan edustajien tapaamisia voit tilata alueteatterituottajalta.
Lue lisää Kulissikierroksista

Alueteatteri järjestää säännöllisesti koulutusta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan seudun teatterinharrastajille. Tiedustele teatterin eri osa-alueisiin liittyviä räätälöityjä koulutuspaketteja alueteatterituottajalta.

Teatteri tutuksi -tehtäväpaketti sisältää muutaman hauskan tehtävän, joiden avulla pienet ja isot teatterinystävät voivat testata ja lisätä teatterintuntemustaan.