Hyppää sisältöön
Kuvakollaasissa useita kasvoja

Niskavuoren Loviisa ja Heta

Antakaa minullekin rakkautta!

Väkevä, intensiivinen ja tiheä sukellus niskavuorelaisten sielunmaisemaan

Niskavuorella on menty naimisiin rahasta, ei rakkaudesta. Naimakauppojen myötä Loviisa naitetaan Juhanille, suureen hämäläiseen taloon. Rakkaudettomassa liitossa hän raataa, kasvattaa lapsensa ja alistuu Juhanin siskon Hetan määräilyyn. Vanhan emännän kuoltua Loviisasta tulee Niskavuoren emäntä. Loviisalle paljastuu totuus Juhanista, mutta hän päättää hoitaa talon ja lapset kunniakkaasti. Lisäksi mahdoton rakkaus saa Loviisan tekemään raskaan valinnan, joka sinetöi hänen ja Niskavuoren kohtalon.

Niskavuoren Heta päätyy naimisiin renki Akustin kanssa, vaikka Heta odottaa lasta Lammentaustan Santerille. Heta joutuu asumaan Muumäelle, Niskavuoren entiseen torppaan. Katkeran Hetan ainoa unelma on saada uusi, upea talo. Heta raataa, kasvattaa lapsensa ja elää rengin vaimona. Akusti saa kaipaamansa hyväksynnän vasta, kun on jo liian myöhäistä.

Heini Tola on luonut Hella Wuolijoen näytelmille Niskavuoren nuori emäntä ja Niskavuoren Heta uuden kiehtovan muodon. Kaksi näytelmää kolmen näyttelijän ja muusikon esittämänä muodostavat riipaisevan kokonaisuuden.

Kirjoittanut Hella Wuolijoki
Sovitus Heini Tola
Ohjaus Sanna Heikkinen
Lavastus ja pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Henri Pyy
Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi

Näyttämöllä nähdään Antti Hovilainen, Maija Pihlajaoja, Teija Töyry ja Sinikka Isoniemi (muusikko).