Hyppää sisältöön

Teatteritalon laulut

Viihdekonsertti katsoo menneeseen ja tanssittaa yleisöä kohti Kajaanin kaupunginteatterin seuraavia vuosikymmeniä. Konsertissa kuullaan Teatteritalon maineikkaiden esityksien lauluja yli sadan vuoden ajalta.

Toisella puoliajalla tempaudutaan kauniiden ja haikeiden iskelmien maailmaan. Onpa yleisöllä mahdollisuus myös pyörähdellä Teatteritalon uudella lattialla niin halutessaan. Musiikista vastaa KAO Konservatorion orkesteri. Mukana tanssittamassa Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry.

Ohjaus Perttu Hallikainen
Koreografia Satu Rinnetmäki
Musiikista vastaa KAO Konservatorion orkesteri
Musiikin ohjaus Tapani Komulainen (KAO Konservatorio)
Lavastus Markku Hernetkoski
Puvustus Tiina Siltala
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa 
Kampaukset ja maskeeraus Heidi Kaartinen
Videosuunnittelu Topi Lindh
Äänivalmentaja Sara Saxholm
Tarpeisto Soile Savela
Valokuvaus Minna Hyvönen

Näyttämöllä Perttu Hallikainen, Janne Kinnunen, Milla Kuikka, Jukka Peltola, Mika Silvennoinen, Satu Turunen, Teija Töyry, Vera Veiskola ja Jose Viitala 

Orkesterissa
Jere Tikkanen, kapellimestari, kosketinsoittimet
Juho Luomi, basso
Perttu Heikkinen, rummut
Miro Jyrinki, kitara
Jussi Manninen, kitara
Saara Karjalainen, laulu, muut soittimet

 

Teatterikahvila on avoinna tunti ennen esitystä, väliajalla ja toisella puoliajalla esityksen päättymiseen saakka.

Ensimmäisellä puoliajalla koemme kaksi kerrassaan tajunnan räjäyttävää esitystä ja yhden niin upean, että jo sen takia kannatti ahtautua teatterin uuteen katsomoon.

Se ensimmäinen tajunnan räjäyttäjä on Milla Kuikan esittämä Kalle Aaltonen, josta Kuikka, Hallikainen ja kapellimestari Jere Tikkasen luotsaama orkesteri ovat sovittaneet huiman ja vauhdikkaan vedon, joka kyllä todistaa, että siellä, missä Kalle Aaltonen reissaa, ei surulla ole mahdollisuuden häivääkään.

Toinen tajunnan räjäyttäjä on Maitomies Tevjen eli Janne Kinnusen tulkinta Viulunsoittaja katolla -musikaalin ikimuistoisesta laulusta Nousee päivä, laskee päivä, joka tällä kertaa kuullaan hillittömänä heavy rock -versiona.

Vera Veiskolan Cabaret julistaa kaiken turhuutta maailmassa, jonka loppu jo häämöttää. Ja siitä upeudesta vastaa Vera Veiskola, jonka Cabaret-tulkinta on täynnä paitsi menneen kaihoa, myös tulevien painajaisten ennakointia. Hienosti omat biisinsä vetävät myös Satu Turunen, Jose Viitala, Mika Silvennoinen ja Jukka Peltola, joka lataa Liekeissä musikaalista napattuun Burning Loveen energiaa vaikka muille jakaa.

***

Kajaanin teatteri on jo pitkään tehnyt hienoa yhteistyötä muiden kaupungin taidelaitosten kanssa. Tällä kertaa mukana on luontevasti KAO:n konservatorion orkesteri, jonka Tapani Komulainen on ohjannut sanalla sanoen iskuun.

 

Riippumaton tuumailija, Seppo Turunen 27.4.2024
Lue tuumailut kokonaisuudessaan blogista