Hyppää sisältöön

Mummoni kuningatar Elisabeth

Musiikillinen kahvihetki kahden elämää kokeneen naisen seurassa. Nämä 1920-luvulla syntyneet voimanaiset ovat saaneet elämäntehtävän, jota eivät itse valinneet. Silti he elivät elämänsä arvokkaasti, sitkeydellä ja huumorilla.

Kahvipöydän ääressä kuullaan mummon lempivirsi, kuninkaallinen hymni, ajan iskelmää sekä kansanlauluja. Näyttelijä Heidi Syrjäkari on unelmaroolissaan sekä mummo että kuningatar. Muusikkona taituroi Valtteri Pääkkönen.

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto on osa kaupunginteatterin ja Vaaran yhteistä Ikäihmisten kulttuuripolku-hanketta. Hankkeen rahoittajana toimii Taiteen edistämiskeskus.

Käsikirjoitus Työryhmä
Ohjaus Joel Härkönen
Musiikin sovitus Valtteri Pääkkönen

Näyttämöllä Valtteri Pääkkönen ja Heidi Syrjäkari 

Mummo opetti mulle, että kaiken voi korjata ja että ’ei oo semmosta hommaa, mitä nainen ei vois tehdä’.

Syrjäkarin ja Pääkkösen vuoropuhelu on välillä niin vaivattoman ja vapaamuotoisen tuntuista, että näytelmä vaikuttaa elävän hetkessä.
★★★★
Kainuun Sanomat, Katja Mabrouk 17.2.2024
Lue teatteriarvio kokonaisuudessaan 

Heidi Syrjäkari elämänsä roolissa
Tarkoitan otsikon jokaista sanaa, mutten pelkästään sitä, miten hyvin Heidi Syrjäkari Mummoni kuningatar Elisabethin neljästä roolista selviää, vaan sitä, miten syvälle hän pääsee ikätovereiden ja omaan osaansa syntyneiden naisten, mummonsa Laura Syrjäkarin ja niin ikään edesmenneen kuningatar Elisabethin elämiin.
Riippumaton tuumailija Seppo Turunen 27.1.2024
Lue blogi kokonaisuudessaan