Hyppää sisältöön

Don Quijote

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat kiertäneet Suomea viiden vuoden ajan ja hurmanneet yleisöt klassikkotulkinnoillaan. Nyt kaksikko vie katsojat Espanjaan seuraamaan Don Quijoten ja hänen aseenkantajansa Sancho Panzan seikkailuja.

Miguel de Cervantesin klassikkoromaani on kaikkien road trippien esiäiti. Don Quijote hyökkää sankarillisesti kaikkia maailman vääryyksiä vastaan, ja tulee kuin vahingossa paljastaneeksi eurooppalaisuuden syvimmät kipupisteet – huumorin kautta. Maisemassa siintävät tuulimyllyt, ja matkantekoa säestää svengaava livemusiikki.

Esitys on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen, Kuopion kaupunginteatterin, Lahden kaupunginteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin kanssa.

alkuperäinen teos Miguel de Cervantes
suomennos Jyrki Lappi-Seppälä
käsikirjoitus ja ohjaus Otso Kautto, Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
esitysdramaturgia Timo Ruuskanen, Tuukka Vasama ja Otso Kautto
valo- ja äänisuunnittelu Jere Kolehmainen
tuotanto Niina Bergius ja Anna Jauhola / Red Nose Company

näyttämöllä Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama 

”Teoksen syvempi analyysi kumpuaa juuri klovnien välisen suhteen dynamiikasta sekä esiintyjien oman elämän että Cervantesin tuotannon ristivalotuksesta. Kommenttiraitana kulkevat Miken ja Zinin tutusti kitaralla, ukulelella ja melodikalla säestämät kappaleet.”
★★★★ HS, Laura Kytölä

”Näin välitöntä, estotonta ja ihmisellistä klovneriaa en ole aikaisemmin nähnyt. Esityksen jälkeen yleisö taputtaa seisaaltaan, tungeksii aulassa yhteiskuviin klovnien kanssa, ja ostaa heistä jokunen alkuteoksenkin matkaansa.”
★★★★★ Aamulehti, Markus Määttänen

”Vallattomuudellaan valloittava klovnipari”
– Katsoja