Hyppää sisältöön

RomForum

Esitys moninaisuuden kohtaamisesta työelämässä

RomForum kutsuu pohtimaan mitä meissä tapahtuu, kun kohtaamme erilaisuutta. Mikä on erilaisuutta aikana jolloin yhdenvertaisuudesta puhutaan enemmän kuin koskaan? Miten yhdenvertaisuus toteutuu työelämässä ja millä tavoin se tulee näkyväksi yhteiskuntamme rakenteissa?

Esityksen muoto on keskusteleva ja se antaa mahdollisuuden tuulettaa omia asenteita ja ajatuksia. Esitys toimii innostavan ja tasavertaisen vuoropuhelun alustana ja se on suunnattu erityisesti työyhteisöille, oppilaitoksille sekä eri ammattialojen seminaareihin.

Forumteatteri on osallistavaa teatteria, joka kutsuu yleisön mukaan keskustelemaan esityksen aiheista ja etsimään yhdessä keinoja, miten voimme vaikuttaa ihmisten välisiin jännitteisiin ja ymmärrykseen.

RomForumin toteuttavat yhteistyössä Kainuun Opisto, Kajaanin Romanityöryhmä ja Kajaanin kaupunginteatteri.

Materiaalin koostaminen Ramona Grönstrand, Tanja Svarts Lindgren, Heidi Syrjäkari ja Tarja Heinula
Käsikirjoitus ja ohjaus Tarja Heinula 

Näyttämöllä Sanna Heikkinen, Tarja Heinula, Mika Silvennoinen ja Heidi Syrjäkari

RomForum -esityksen materiaali on kerätty haastattelemalla romaneja, romanityönasiantuntijoita ja muita sidosryhmiä paikallisesti ja valtakunnallisesti.

RomForum-hankkeen rahoittajat ja yhteistyötahot ovat Suomen Kulttuurirahasto, Kajaanin kaupunginteatteri, Kainuun Opisto ja Kajaanin Romanityöryhmä sekä paikalliset romanit.

”Kaupunginteatterin RomForum – Esitys moninaisuuden kohtaamisesta työelämässä toimii nimittäin äärimmäisen hienosti. Yleisö on mukana ja uskaltaa kysyä ja kyseenalaistaa.”
★★★★ Kainuun Sanomat, Seppo Turunen
Lue arvio Kainuun Sanomien sivuilta