Hyppää sisältöön
Talo horjahti -lukudraama

Talo horjahti -hyväntekeväisyyslukudraama

Kajaanin kaupunginteatteri ja Kajaanin kaupunki tukevat Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneita ukrainalaisia lapsia lukemalla ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden ja venäläisten toisinajattelijoiden tekstejä torstaina 31.3. klo 19 Teatteritalossa.

Talo horjahti – kirjoituksia Ukrainasta ja Venäjältä -lukudraamaillassa kuullaan kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja, jotka on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022 Ukrainassa ja Venäjällä.

Talo horjahti – kirjoituksia Ukrainasta ja Venäjältä -tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta, Ukrainasta ja Venäjältä.

Kirjoittajat: Oleg Mihailov, Olja Grebennik, Julija Gontšar, Natalia Kljutšarova, Mihail Durnenkov, Lena Ljahušonkova, Ljudmila Timošenko ja Andrii Bondarenko.

Tekstejä ovat keränneet Alexandra Dunajeva, John Freedman, Elli Salo, Anna Sidorova ja Anastasia Trizna.
Kääntäjinä ovat toimineet Anni Lappela, Elli Salo, Anna Sidorova, Riku Toivola ja Jura Zub.
Dramaturgiasta ja tekstien sovittamisesta vastaa Elli Salo.
Bannerikuva Olja Grebennik ja Terhikki Kuiske

Kajaanissa tekstejä lukevat näyttelijät Perttu Hallikainen, Jukka PeltolaMaija Pihlajaoja, Tom Salminen, Heidi Syrjäkari ja Satu Turunen.

Talo horjahti -tekstejä kuullaan kevään aikana Kajaanin kaupunginteatterin lisäksi mm. Turun Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja KOM-teatterissa.

Tukitapahtumien sarja on osa maailmanlaajuista  ”The Ukrainian Component of the Worldwide Reading Project”, jota organisoi kääntäjä John Freedman.

Kajaanin kaupunginteatterin vs. teatterinjohtaja ja lukudraaman ohjaaja Anni Mikkelsson kertoo: ”On ollut vavahduttavaa lukea kollegojen viime viikkoina kirjoittamia tekstejä, joita on kirjoitettu kellareissa, pommisuojissa ja evakkomatkoilla pommien runnellessa Ukrainaa. ”

Ukrainan tilanne koskettaa ja halu tukea ukrainalaisia on noussut vahvasti esiin niin teatterissa kuin koko Kajaanissakin.
Mikkelsson lisää: ”Haluamme teatterina tehdä osamme ukrainalaisten hyväksi sekä rahallisesti tukien että teatteritaiteen keinoin. Kutsun kaikki kajaanilaiset tukemaan yhdessä Ukrainaa ja kuulemaan kirjoituksia sodan keskeltä. Lukudraaman jälkeen katsojilla on mahdollisuus jäädä keskustelemaan Ukrainan tilanteesta.”

Lukudraama Teatteritalossa yleisölle torstaina 31.3. klo 19. Hyväntekeväisyyslippu oman valinnan mukaan 10, 20 tai 50 euroa.

Lukudraaman lipputulot lahjoitetaan Unicefin kautta ukrainalaisten lasten hyväksi.

Lukudraama striimataan teatterin facebook-sivulle www.facebook.com/kajaani.fi/  ja youtube-sivulle https://www.youtube.com/user/KajaaninTeatteri