Hyppää sisältöön

Koe ja ihastu!

Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Routa Company Anna Liisa

Esitys taakasta vapautumisesta
Anna Liisa on Minna Canthin klassikkonäytelmän uusi, vahva tulkinta. Nuori Anna Liisa Kortesuo on tappanut vastasyntyneen lapsensa ja kantanut taakkaa sisällään vuosia. Onko teko vain Anna Liisan syytä vai onko koko yhteisö osallinen? Millaisia taakkoja me kannamme harteillamme osana sukupolvien ketjuja? Anna Liisa tanssii häpeää villisti ulos ja tekee tilaa elämälle. Se on esitys kehollisesta itsemääräämisoikeudesta ja naiskehojen taakoista kainuulaisessa suomaisemassa.

Anna Liisa

OHJELMISTOSSA SYKSYLLÄ 2023 Nälkämaan Jussille morsian

Nälkämaan Jussille morsian on tutulta tv-sarjalta muotonsa lainaava rosoinen tragikomedia, jossa ei ole hienostelijoita, feikkejä tai outoja.

On vain tavallisia ihmisiä etsimässä rakkautta.

 

.

Nälkämaan Jussille morsian

Ohjelmistossa syksyllä 2023 Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!!

”Ii-ha-haa! Tervetuloa kepparileirille! Täällä kaikki saa ratsastaa ja ihan kaikenlaiset kepparit ovat oikein hyviä. Kiusaaminen on kielletty.” Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!! -esitys laukkaa näyttämölle harja hulmuten. Se on esitys ystävyydestä, tosissaan leikkimisen kauneudesta, siitä, kun isä ei todellakaan tajua sekä vapauden hurmasta, joka koittaa kovan harjoittelun jälkeen.

Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!!

Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi Isoisäni kuplettimaakari

Isoisäni kuplettimaakari pystyttää kupletti-iltamat niin Sissilinnan kammariin kuin vanhusten palvelutaloihin ympäri Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata. Mikä olikaan se kappale, jolla isoisä isoäidin hurmasi? Entä mitä kommelluksia kohdataankaan tuota kappaletta etsittäessä?

Kalakukot lentävät ja olkihatut ostetaan, kun Vaara-kollektiivin Eino Leinonakin tunnettu Sami Sainio hyppää kuplettimaakarin saappaisiin!

.

Isoisäni kuplettimaakari

Vierailuesitys Hajuvesi

Youssef Asad Alkhatib oli kuusivuotias, kun kuuli opettajaltaan biologisen äitinsä kuolleen. Järkyttynyt pikkupoika luuli äitipuoltaan murhaajaksi ja halusi kostaa. Aseeksi valikoitui hajuvesi, jonka tuoksu on seurannut häntä siitä lähtien.

 

.

Hajuvesi

Vierailuesitys Korhosen Muotokuva

Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina

David Bowieta etäisesti muistuttava nuori ja lupaava kuvataiteilija X makaa kerrostalokämpässään ja huutaa tyynyyn. Hänellä on valtavat paineet. Tilannetta horjuttaa entisestään Korhonen, X:n karjalainen isoisoäiti, joka saapuu rajan takaa pelastamaan suvun nuorimmaisen eheyttävällä yhteistyöllä.

Korhosen Muotokuva

Kirjoittanut Anton Tšehov | Suomennos Teemu Kaskinen | Ohjaus Helka-Maria Kinnunen Kirsikkapuisto

Kaihoisa komedia menneestä ja tulevasta
Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt, kypsä klassikkoteos on haikean hilpeä ja surullinen komedia. Näytelmän tapahtumapaikkana on rapistuva kartano, jossa sukupolvet kohtaavat. Muutoksen pelko, epätietoisuus ja itsekkäät pyrkimykset törmäilevät romanttiseen kaipaukseen.

Kirsikkapuisto

Seuraavat esitykset

 • Avajaiset
  lauantai 2.9. klo 18:00 Seminaarin näyttämö
 • Avajaiset
  lauantai 2.9. klo 19:30 Seminaarin näyttämö
 • Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!! Ensi-ilta
  perjantai 8.9. klo 18:00 Sissilinna
 • Isoisäni kuplettimaakari
  torstai 14.9. klo 13:00 Ilkan kammari, Sissilinna
 • Anna Liisa Ennakko
  perjantai 15.9. klo 19:00 Seminaarin näyttämö