Hyppää sisältöön
Kuvassa Jukka Peltola, Satu Turunen, Jose Viitala, Mika Silvennoinen ja Milla Kuikka. Kuva Minna Hyvönen.

Viihdekonsertti Teatteritalon laulut tuo iloa ja keveyttä kevääseen

”Että olisi paikka uusien ajatusten syntyä ja vanhojen jalostua. Iloa ja riemua. Laulua ja tanssia. Suuria ja pieniä tarinoita. Sydämelle valoa.” puhuttiin 118 vuotta sitten, kun perusteltiin nykyisen Teatteritalon rakentamista.

Teatteritalon laulut -viihdekonsertti on kunnianosoitus juuri remontoidulle Teatteritalolle. Viihdekonsertti katsoo menneeseen ja tanssittaa yleisöä kohti Kajaanin kaupunginteatterin seuraavia vuosikymmeniä. Konsertissa käydään laulujen sävelin läpi talon yli 100-vuotista historiaa.

Koreografian on luonut tanssija-koreografi Satu Rinnetmäki ja KAO Konservatorion orkesterin vastaa musiikista. Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry on opastanut näyttelijöitä paritanssin askeliin ja seuran jäseniä osallistuu myös esityksiin.

”Tätä konserttia on ollut todella ilo tehdä ja on ollut mielenkiintoista tutustua teatterin historiaan aina vuosisadan alusta tähän päivään. Kajaanilaisen teatterin historia tulee eläväksi näiden laulujen myötä.” kertoo konsertin ohjaava näyttelijä Perttu Hallikainen.

”Haluan erikseen mainita että yhteistyö KAO Konservatorion ja Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry:n kanssa on ollut mutkatonta ja arvokasta.” jatkaa Hallikainen.

”Toisella puoliajalla siirrymme tanssin tunnelmiin ja annamme yleisölle mahdollisuuden niin halutessaan heittäytyä paritanssin pyörteisiin Teatteritalon tanssilattialla. Kappaleet valssista tangoon ja humppaan laittavat kaikkien tanssijalan vipattamaan.” kertoo Hallikainen.

”Voimme huoletta lupailla, että tulossa on muistorikas ja lämminhenkinen konsertti”, toteaa Hallikainen ja jatkaa: ”Toivon todella, että yleisö löytää tämän monipuolisen ja hyväntuulisen viihdekonsertin. Tervetuloa juhlimaan kevättä ja elämää kanssamme!”

Ohjaus Perttu Hallikainen
Koreografia Satu Rinnetmäki
Musiikista vastaa KAO Konservatorion orkesteri
Musiikin ohjaus Tapani Komulainen (KAO Konservatorio)
Lavastus Markku Hernetkoski
Puvustus Tiina Siltala
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa 
Kampaukset ja maskeeraus Heidi Kaartinen
Videosuunnittelu Topi Lindh
Äänivalmentaja Sara Saxholm
Tarpeisto Soile Savela
Valokuvaus Minna Hyvönen

Näyttämöllä Perttu Hallikainen, Janne Kinnunen, Milla Kuikka, Jukka Peltola, Mika Silvennoinen, Satu Turunen, Teija Töyry, Vera Veiskola ja Jose Viitala 

Orkesterissa
Jere Tikkanen, kapellimestari, kosketinsoittimet
Juho Luomi, basso
Perttu Heikkinen, rummut
Miro Jyrinki, kitara
Jussi Manninen, kitara
Saara Karjalainen, laulu, muut soittimet

Teatterikahvila on avoinna tunti ennen esitystä, väliajalla ja toisella puoliajalla esityksen päättymiseen saakka.

Ensi-ilta 27.4.2024 Teatteritalossa
Kesto noin 2 t, sisältää väliajan.

Aihealueet