Hyppää sisältöön
Kuvassa Satu Turunen, Teija Töyry, Mika Silvennoinen, Milla Kuikka, Jukka Peltola ja Jose Viitala. Kuva Veera Konsti.

Anna Liisa on valittu Tampereen Teatterikesän ohjelmistoon

Kajaanin kaupunginteatterin esitys ANNA LIISA on valittu Tampereen Teatterikesän ohjelmistoon.
Anna Liisan esitykset nähdään 6. ja 7.8.2024 Tullikamarin Pakkahuoneella.

Pohjoismaiden suurin teatteritapahtuma Tampereen Teatterikesä tarjoaa elokuussa vahvan kattauksen kotimaista ja kansainvälistä näyttämötaidetta. Festivaalin pääohjelmistossa on tänä vuonna yhteensä 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Ulkomailta esiintyjiä saapuu Ruotsista, Portugalista, Belgiasta ja Hollannista. Festivaali järjestetään 5.–11.8., nyt 55. kertaa.

Kansainvälisen ohjelman lisäksi Tampereella vierailee jälleen suuri joukko kotimaisia esiintyjiä. Pääohjelmistossa nähdään esityksiä esimerkiksi Q-teatterilta, Kajaanin, Oulun, Jyväskylän, Turun ja Kotkan kaupunginteattereilta. Mukana on myös yhteistuotantoja, työryhmiä ja vapaan kentän kokoonpanoja, kuten Carl Knif Company ja KokoTeatteri.

Esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä Taija HelminenHilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa. Näin tiimi luonnehtii kokonaisuutta:

”Pääohjelmiston esitykset kyseenalaistavat normeja, käsityksiä ja tarinoita, jotka – ainakin näennäisesti – tekevät meistä sellaisia kuin olemme. Näytelmien, fyysisen teatterin, nykysirkuksen ja dokumentaarisen teatterin täyteinen ohjelmisto työntää katsojansa kohti muutosta. Esitykset terästävät muistiamme: kenen näkemykset synnyttävät valtavirtaa, historiankirjoitusta, tai niin kutsuttuja totuuksia?”

Kajaanissakin on vielä mahdollisuus nähdä Anna Liisan esitys 3.7.2024 Runoviikolla.

Anna Liisa on esitys taakasta vapautumisesta

Anna Liisa on Minna Canthin klassikkonäytelmän uusi, vahva tulkinta. Nuori Anna Liisa Kortesuo on tappanut vastasyntyneen lapsensa ja kantanut taakkaa sisällään vuosia. Onko teko vain Anna Liisan syytä vai onko koko yhteisö osallinen? Millaisia taakkoja me kannamme harteillamme osana sukupolvien ketjuja? Anna Liisa tanssii häpeää villisti ulos ja tekee tilaa elämälle. Se on esitys kehollisesta itsemääräämisoikeudesta ja naiskehojen taakoista kainuulaisessa suomaisemassa.

Esityksessä kohtaavat nuoren sukupolven eri taiteenlajien taiteilijat: ohjaaja Anni Mikkelssonin näyttämöllinen ajattelu, tanssitaiteilija Maija Viipurin herkkä liikekieli ja kuvataiteilija Veera Kopsalan näyttävät puiset naisreliefit.

Teksti Minna Canth
Ohjaus Anni Mikkelsson
Koreografia Maija Viipuri
Lavastus Markku Hernetkoski ja Veera Kopsala
Pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi
Tarpeisto Soile Savela ja Ralina Matikainen
Traileri Antti Kokkola

Näyttämöllä Janne KinnunenMilla KuikkaJukka PeltolaMika SilvennoinenSatu TurunenTeija Töyry, Vera Veiskola/Inkeri RaittilaMaija Viipuri (Routa Company) ja Jose Viitala

Kajaanin kaupunginteatterin ja Routa Companyn yhteistuotantoa tukee Uudet Klassikot -rahasto.

Aihealueet