Hyppää sisältöön

Porosafari 

Esitystaidetapahtuma Porosafari kutsuu sinut tutustumaan päiväksi poron elämään!

Esityksessä kaupunkitilaa tarkastellaan puolivillin laumaeläimen näkökulmasta. Vaellusesitys alkaa Porokoulutuksella, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan porojen elintapoihin. Osanottajat muodostavat “tokan”, joka liikkuu yhdessä hiljaisuuden vallitessa ja porojen vaelluskäyttäytymistä mukaillen Kajaanin kaupunkialueella ja lähiluonnossa. Esitys päättyy poroerotukseen, jossa osallistujat saavat jakaa kokemuksiaan vaellukselta.

Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella, maastoon soveltuvilla kengillä, repulla ja vesipullolla. Porosafarin järjestäjät valvovat vaellusta “porokoirina” ja pitävät huolta osallistujien tarpeista ja heidän turvallisuudestaan.

Esitysvierailua on tukenut Uudet klassikot –rahasto.

Toisissa tiloissa on helsinkiläinen esitystaiteen kollektiivi, jonka toiminnan ydin on kollektiiviset ruumiilliset harjoitteet, joiden avulla päästään kosketuksiin ihmisille vieraiden olemis- ja kokemusmuotojen kanssa, eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”. Kollektiivi on vuosien varrella kehittänyt yli 200 harjoitetta ja esittänyt ja opettanut niitä lukuisissa osallistavissa esityksissään ja työpajoissaan lukuisilla festivaaleilla ja tapahtumissa. Harjoitteiden pohjalta kollektiivi on valmistanut yli 20 eri teemallista esityskokonaisuutta, joista Kajaanissa tullaan näkemään 2024-2025 Uudet klassikot -rahaston tuella Porosafari, Susisafari ja Suuri Koralliriutta.