Hyppää sisältöön

Lumoudu Kainuun kansallisteatterissa!

Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Routa Company Anna Liisa

Esitys taakasta vapautumisesta
Anna Liisa on Minna Canthin klassikkonäytelmän uusi, vahva tulkinta. Nuori Anna Liisa Kortesuo on tappanut vastasyntyneen lapsensa ja kantanut taakkaa sisällään vuosia. Onko teko vain Anna Liisan syytä vai onko koko yhteisö osallinen? Millaisia taakkoja me kannamme harteillamme osana sukupolvien ketjuja? Anna Liisa tanssii häpeää villisti ulos ja tekee tilaa elämälle. Se on esitys kehollisesta itsemääräämisoikeudesta ja naiskehojen taakoista kainuulaisessa suomaisemassa.

Anna Liisa

Nälkämaan Jussille morsian

Nälkämaan Jussille morsian on tutulta tv-sarjalta muotonsa lainaava rosoinen tragikomedia, jossa ei ole hienostelijoita, feikkejä tai outoja.

On vain tavallisia ihmisiä etsimässä rakkautta.

 

 

.

Nälkämaan Jussille morsian

Minun näköiseni dinosaurus

Sateenkaarenvärinen nukketeatteriesitys dinosaurusmaailmassa, joka on vähän erilainen kuin museoissa tai kirjoissa, mutta silti säihkyvä ja totta!

 

 

.

Minun näköiseni dinosaurus

Yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatteri ja Vaara-kollektiivi Mummoni kuningatar Elisabeth

Musiikillinen kahvihetki kahden elämää kokeneen naisen seurassa. Nämä 1920-luvulla syntyneet voimanaiset ovat saaneet elämäntehtävän, jota eivät itse valinneet. Silti he elivät elämänsä arvokkaasti, sitkeydellä ja huumorilla.

 

.

Mummoni kuningatar Elisabeth

Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!!

”Ii-ha-haa! Tervetuloa kepparileirille! Täällä kaikki saa ratsastaa ja ihan kaikenlaiset kepparit ovat oikein hyviä. Kiusaaminen on kielletty.” Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!! -esitys laukkaa näyttämölle harja hulmuten. Se on esitys ystävyydestä, tosissaan leikkimisen kauneudesta, siitä, kun isä ei todellakaan tajua sekä vapauden hurmasta, joka koittaa kovan harjoittelun jälkeen.

.

Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!!

Teatteritalon laulut

Viihdekonsertti katsoo menneeseen ja tanssittaa yleisöä kohti Kajaanin kaupunginteatterin seuraavia vuosikymmeniä. Konsertissa kuullaan Teatteritalon maineikkaiden esityksien lauluja yli sadan vuoden ajalta.

 

 

.

Teatteritalon laulut

Vierailuesitys Teatteritalolla Aleksis Kivi

Palkitun Red Nose Companyn riemastuttava komedia miehestä, josta tuli monumentti. Esitys liikkuu kansalliskirjailijaan liittyvien teemojen parissa rakkaudesta kuolemaan, eksistentialismista rahaan ja luonnosta nykymaailman ongelmiin. Esitys nostaa esiin myös kirjailijan vähemmän tunnettuja puolia sekä ihmisiä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla se taiteilija, joka tahtoi olla.

.

Aleksis Kivi

Vierailuesitys Sissilinnassa Straight Acting

Straight Acting on näyttelijä Anssi Niemen räävitön sooloesitys sisäistetystä homofobiasta ja vakuuttavan miesnäyttelijän kuvan täyttämisestä. Se on komedia, joka saattaa itkettää. Kuin Kiviä taskussa, homohoukuttimella.

 

 

.

Straight Acting

Seuraavat esitykset

 • Mummoni kuningatar Elisabeth
  torstai 22.2. klo 13:00 Kammari, Sissilinna
 • Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!!
  perjantai 23.2. klo 18:00 Sissilinna
 • Anna Liisa
  perjantai 23.2. klo 19:00 Teatteritalo
 • Minun näköiseni dinosaurus
  lauantai 24.2. klo 13:00 Sissilinna
 • Mummoni kuningatar Elisabeth
  lauantai 24.2. klo 17:00 Kammari, Sissilinna