Kajaanin kaupunginteatteri :: Kirjailija Satu Rasila
Etusivulle

Tilaa sähköinen uutiskirje
Anna palautetta
Teatterimme Facebookissa
Galleria
Liity tukiyhdistyksen jäseneksi!

SATU RASILA

 

1. Kuka olet ja mistä tulet?

 

Olen näytelmäkirjailija, dramaturgi ja ohjaaja, tässä järjestyksessä. Asun Turussa, kävin kouluni Helsingissä, elin lapsuuteni Nokialla. Perimmäisin mielenmaisemani sijaitsee sukuni mailla Kuhmoisissa.

 

2. Mitä sinulla on työn alla nyt?

 

Toimin dramaturgina Turun Kaupunginteatterissa, minne myös ohjaan marraskuussa ensi-iltansa saavan Laura Ruohosen näytelmän Yksinen.

 

3. Miten luonnehtisit teatterikäsitystäsi?

 

Minusta taiteen tehtävä on lisätä ymmärrystä, lohduttaa, koskettaa, provosoida, naurattaa ja jäädä mietityttämään. Olen vanhanaikainen siinä mielessä, että näytelmäkirjailijana haluan yksinkertaisesti kertoa tarinoita.

 

4. Mistä idea Katoavasta maasta lähti liikkeelle?

 

Halusin kirjoittaa muistista ja avioliitosta. Minua kiinnosti se, miten eri tavalla kaksi ihmistä voi muistaa samat asiat. Lisäksi halusin kertoa tarinan, joka näkisi pitkään avioliittoon sitoutumisen onnellisena ratkaisuna.

 

5. Millainen erityispiirteitä tuossa kirjoitusprosessissa oli?

 

Näytelmän henkilöt eivät suostuneet aluksi puhumaan minulle mitään. Yritin kirjoittaa heistä ensisijaisesti vanhuksia, kun he taas halusivat olla ihmisiä. Tämän ymmärsin vasta myöhemmin. Kun lopulta löysin reitin heidän luokseen, heillä oli paljon asiaa.

 

6. Millaisia ammatillisia haaveita sinulla on tällä hetkellä?

 

Katoavan maan ensi-ilta täyttää yhden suurimmista viimeaikaisista haaveistani. Toivon, että saan tulevaisuudessakin jatkaa kirjoittamista. Se on minulle ammatillisesti tärkeintä.


Sivun kuva Mirja Vinberg-Mäkinen