Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunginteatteri valittu mukaan Taidetestaajiin

Kajaanin kaupunginteatteri on valittu mukaan Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaan. Ohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 70 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen lisäten näin taiteen saavutettavuutta.

Lukuvuonna 2024-2025 Taidetestaajat vierailevat Kajaanin kaupunginteatterissa katsomassa Joel Härkösen ohjaaman Veljeni Leijonamieli -näytelmän.

Tulevan lukuvuoden taide-elämykset on valittu aiempien vuosien tavoin avoimen haun kautta.

Varsinaisen taiteellisen sisällön lisäksi valintakriteereissä on painotettu nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi. Myös Taidetestaajat -sovelluksella annettava palaute on tärkeä osa kokonaisuutta.

”Kajaanin kaupunginteatterille on tärkeää lisätä taiteen saavutettavuutta ja tavoittaa nuoria katsojia, mitä tavoitteita Taidetestaajat-ohjelma mitä suurimmissa määrin tukee. On myös erityisen hienoa, että uusittu Teatteritalomme täyttyy heti ensimmäisenä syksynään nuorista katsojista!”, sanoo teatterinjohtaja Anni Mikkelsson.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoimaa toimintaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Svenska kulturfonden.

Veljeni Leijonamieli on Astrid Lindgrenin rakastetun klassikon uusi tulkinta, jossa yleisö pääsee mukaan seikkailuun Korpun ja Jonatanin kanssa taianomaiseen Nangijalan maailmaan. Tarina seuraa veljesten seikkailuja henkeäsalpaavassa pelillisessä fantasiamaailmassa, jossa he kohtaavat hyvän ja pahan taistelun. Esitys saa ensi-iltansa Teatteritalossa 21.9.2024. 

Aihealueet