Hyppää sisältöön

”Mitä on olla ihminen?” kysyy Kajaanin Kaupunginteatterin Tuki ry:n 20-vuotisjuhlaseminaari Minna Canthin jalanjäljissä

Kajaanin Kaupunginteatterin Tuki ry toteuttaa maaliskuussa lukujaan viidennen seminaarin yhdessä teatterin ja Kaukametsän opiston kanssa. Ajankohta asettuu Minna Canthin syntymän 180-vuotispäivän tienoille, lauantaille 23.3.2024 klo 14.00–17.15. Paikkana on luonnollisesti Teatteritalo. Seminaariin on vapaa pääsy, ja se sisältää kahvitarjoilun.

Kysymykseen, mitä on olla ihminen, kuullaan ehdotelmia tietokirjailija, FT Minna Maijalalta, teatterinjohtaja Anni Mikkelssonilta ja kirjailija, ohjaaja Eino Saarelta. Lopuksi keskustellaan aiheesta alustajien ja yleisön kanssa.

Seminaarin jälkeen klo 19 osallistujilla on mahdollisuus nähdä Teatteritalossa Anni Mikkelssonin ohjaama Anna-Liisa. Liput omakustanteisesti lippu.fi tai Kajaani Info.

Idea teatteriseminaareista syntyi tukiyhdistyksen ideasta vuonna 2016.

-Kaikki seminaarit on toteutettu yhteistyössä kaupunginteatterin, Kaukametsän opiston ja Kainuun Sanomien kanssa, sillä yhdessä saamme paljon hyvää ja näkyvää aikaan, tukiyhdistyksen puheenjohtaja Maija Rissanen sanoo.

Yhteistyökumppanina on ollut myös Vaara-kollektiivi Turvattomuus-seminaarissa vuonna 2019.

-Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna kaksikymmentä vuotta. Varsinainen syntymäpäivä on vasta 4. päivänä joulukuuta, muttemme malta olla juhlimatta koko vuotta, Rissanen sanoo.

Yhdistyksen tarkoituksena on teatterin taloudellinen ja henkinen tukeminen taiteellisena teatterina sekä teatteriharrastuksen ja yleisön teatterintuntemuksen ja -tietämyksen lisääminen.
Tämä tapahtuu mm. jakamalla teatterireseptejä sosiaali- ja terveydenhuollon alan yhteistyökumppaneille ja sytyttämällä erilaisten ryhmien kiinnostusta teatteriin kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta. Yhdistys tuottaa myös näyttelytoimintaa ”Sissilinnan taiteilija tänään”-konseptilla esitellen kainuulaisten ja kainuulaislähtöisten taiteilijoiden taidetta teatterin pienen näyttämön, Sissilinnan, yhteydessä.

Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 150 henkilöjäsentä eri puolilla Suomea ja kahdeksan kannatusjäsentä.

Aihealueet