Hyppää sisältöön
Kuunnellaan yhdessä radiota
Satu Turunen, Maija Pihlajaoja, Jukka Peltola, Heidi Syrjäkari, Perttu Hallikainen, Vera Veiskola ja edessä Tom Salminen

Kajaanin kaupunki ja kaupunginteatteri lahjoittavat teatterin lipputuloja ukrainalaisten hyväksi – lukudraamassa kuullaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden tekstejä

Kajaanin kaupunginteatteri ja Kajaanin kaupunki tukevat Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneita ukrainalaisia lukemalla ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden ja venäläisten toisinajattelijoiden tekstejä torstaina 31.3. klo 19 Teatteritalossa. Talo horjahti – kirjoituksia Ukrainasta ja Venäjältä -lukudraamaillassa kuullaan kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja, jotka on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022.

Talo horjahti – kirjoituksia Ukrainasta ja Venäjältä -tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta, Ukrainasta ja Venäjältä. Tekstit on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo. Talo horjahti -tekstejä kuullaan kevään aikana Kajaanin kaupunginteatterin lisäksi mm. Turun Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja KOM-teatterissa.

Kajaanin kaupunginteatterin vs. teatterinjohtaja ja lukudraaman ohjaaja Anni Mikkelsson kertoo: ”On ollut vavahduttavaa lukea kollegojen viime viikkoina kirjoittamia tekstejä, joita on kirjoitettu kellareissa, pommisuojissa ja evakkomatkoilla pommien runnellessa Ukrainaa. ”

Ukrainan tilanne koskettaa ja halu tukea ukrainalaisia on noussut vahvasti esiin niin teatterissa kuin koko Kajaanissakin.
Mikkelsson lisää: ”Haluamme teatterina tehdä osamme ukrainalaisten hyväksi sekä rahallisesti tukien että teatteritaiteen keinoin. Kutsun kaikki kajaanilaiset tukemaan yhdessä Ukrainaa ja kuulemaan kirjoituksia sodan keskeltä. Lukudraaman jälkeen katsojilla on mahdollisuus jäädä keskustelemaan Ukrainan tilanteesta.”

Lukudraama Teatteritalossa yleisölle torstaina 31.3. klo 19. Hyväntekeväisyyslippu oman valinnan mukaan 10, 20 tai 50 euroa. Lukudraama striimataan teatterin facebook-sivulle www.facebook.com/kajaani.fi/  ja youtube-sivulle https://www.youtube.com/user/KajaaninTeatteri

Lukudraaman lipputulojen lisäksi myös Vienanmeri-esityksen 1.4. lipputulot lahjoitetaan Unicefin kautta ukrainalaisten hyväksi.

Aihealueet