Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunginteatteriin uusia taiteilijoita

Kajaanin kaupunginteatterin ohjaajaksi on kiinnitetty teatteritaiteen maisteri Joel Härkönen Helsingistä. Härkönen aloittaa kahden vuoden kiinnityksensä 1.11.2023. Härkönen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Imatran Teatterissa ja Teatteri Takomossa sekä ohjannut Kajaanin runoviikolle Juuso Timosen monologiesityksen Geboltz.

Skenografiksi on nimitetty taiteen maisteriksi syksyllä valmistuva Annukka Mäntynen Rovaniemeltä. Mäntynen aloittaa työssään 1.4.2023. Mäntynen on työskennellyt muun muassa vapaissa ryhmissä ja elokuvatuotannoissa. Hän on tällä hetkellä Säde-palkintoehdokkaana sekä lavastuksesta että pukusuunnittelusta Kajaanin kaupunginteatterin esitykseen Making of Lea, jossa hän toimi vierailevana skenografina.

Näyttelijöiksi on kiinnitetty teatteritaiteen maisteri Karoliina Niskanen sekä teatteritaiteen maisteriksi keväällä valmistuva Milla Kuikka. Niskasen ja Kuikan kahden vuoden kiinnitykset alkavat 1.8.2023. Niskanen on työskennellyt muun muassa KOM-teatterissa ja Kansallisteatterissa, julkaisut musiikkia ja kaksi romaania. Kuikka on työskennellyt muun muassa Teatteri Takomossa sekä vapaan kentän ryhmissä. Sekä Niskanen että Kuikka muuttavat Kajaaniin Helsingistä.

Kuva Laura Malmivaara
Joel Härkönen
Kuva Annukka Mäntynen
Annukka Mäntynen
Kuva Jenny Rostain
Karoliina Niskanen
Kuva Laura Malmivaara
Milla Kuikka

Aihealueet