Hyppää sisältöön
Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen
Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen

Helka-Maria Kinnunen jatkaa Suomen Teatterit ry:n hallituksessa

Suomen teatterit ry:n vuosikokous järjestettiin 28.–29.10. Turun kaupunginteatterissa

Kokouksessa valittiin järjestölle uusi hallitus. Vuosikokous valitsi Maija Perhon jatkamaan järjestön puheenjohtajana ja Helka-Maria Kinnusen, Päivi Myllykankaan ja Sini Jokisen hallituksen jäseninä. Hallituksessa jatkavat myös Joachim Thibblin, Mikko Kouki, Harri Natunen, Ilkka Mäkelä ja Leila Savolainen. Uudeksi hallituksen jäseneksi äänestettiin tanssiteatteri Raatikon johtaja Marja Korhola.

Kannanotot ajankohtaisiin kulttuuripoliittisiin aiheisiin

Kokouksessa hyväksyttiin kannanotto koskien kahta ajankohtaista kulttuuripoliittista aihetta: esitysten turvallista esittämistä poikkeusaikana ja veikkausvoittovarojen merkitystä osana kulttuurin julkista rahoitusta.

“Stefin tärkeänä tehtävänä vuonna 2021 on edistää esittävän taiteen rahoituksen turvaamista veikkausvoittovarojen hupenemisesta huolimatta.” kertoo Helka-Maria Kinnunen.

Teattereiden pandemia-ajan turvajärjestelyistä hän toteaa: “Stefi on ollut vahvasti mukana luomassa ja sitouttamassa teattereiden pandemia-ajan turvajärjestelyjä, eikä yhdessäkään suomalaisessa teatterissa ole syntynyt tartuntaryppäitä. Yleisön on turvallista tulla teatteriin Suomessa.”

Vierailijapuheenvuoroissa kuultin ajankohtaista tietoa VOS-uudistuksesta sekä tutustuttiin kulttuuripalveluiden rooliin 2020-luvun kaupungeissa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan esimerkkien kautta.

Suomen Teatterit ry (STEFI) on suomalaisten ammattiteattereiden edunvalvonta- ja työnantajajärjestö, joka työskentelee jäsenteattereidensa toimintaedellytysten turvaamiseksi ja hyvän teatterin tekemisen mahdollistamiseksi Suomessa.