Hyppää sisältöön
Teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson
Teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson

Anni Mikkelsson ohjaajaksi Kajaanin kaupunginteatteriin

Teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson (s. 1987) aloittaa Kajaanin kaupunginteatterin määräaikaisena ohjaajana 1.9.2021. Mikkelsson on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2016 pääaineena teatteritiede.

Mikkelsson on Meriteatterin perustaja ja taiteellinen johtaja sekä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja. Hän on myös työskennellyt Helsingin Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaava 2017–2020 sekä vapaalla teatterikentällä Suomessa ja Virossa.

Viimeaikaisia töitä ovat muun muassa YLE draaman ja Meriteatterin tuottama Lähtökäsky -radiokuunnelma, Ylioppilasteatterin laajaa yhteiskunnallista keskustelua herättänyt Kesätyöpaikka -esitys sekä Volter Kilpi -dramatisoinnit ja ohjaukset Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolle.

Mikkelsson on tunnettu paikallisista aiheista ammentavista esityksistä, musiikin käyttämisestä teoksissaan, kiinnostuksestaan rituaaliin ja kansanperinteeseen sekä toisaalta yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Kajaaniin Mikkelsson tulee noin vuoden kiinnitykselle. Hänen ensimmäinen ohjauksensa on myös yhteistuotanto Meriteatterin ja Kajaanin kaupunginteatterin välillä. Esitystiedot julkistetaan maaliskuussa.