Hyppää sisältöön
Kuvassa näyttelijä Mika Silvennoinen. Kuva Minna Hyvönen.

Uudella twistillä toteutettu Kirsikkapuisto ensi-iltaan 24.9.

Kaihoisa komedia menneestä ja tulevasta

Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt, kypsä klassikkoteos on haikean hilpeä ja surullinen komedia. Näytelmän tapahtumapaikkana on rapistuva kartano, jossa sukupolvet kohtaavat. Muutoksen pelko, epätietoisuus ja itsekkäät pyrkimykset törmäilevät romanttiseen kaipaukseen. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen klassikon uustulkinta.

Miten vaikeaa onkaan irrottautua vanhasta ja kohdata uusi, kun koko maailma tuntuu olevan alituisessa liikkeessä! Yksille seuraukset ovat traagisia, toisilla käy tuuri ja on heitäkin, joita vain huvittaa koko elämän koominen karuselli. Tämä kaikki väreilee ja pulpahtelee pintaan esityksessä, joka myötäelää rakkaudella henkilöittensä kohtaloita.

Kirsikkapuisto on teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnusen viimeisin ohjaus ennen hänen siirtymistään Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi.

”Meidän tuore tulkintamme on komedia, jossa korostuu ihmisen absurdi vastuun välttely. Liikekielellä on esityksessä keskeinen osuus, liike puhuu yhtä paljon kuin sanat.” kertoo Helka-Maria Kinnunen.

Kirjoittanut Anton Tšehov
Suomennos Teemu Kaskinen
Ohjaus Helka-Maria Kinnunen
Lavastus ja valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Pukusuunnittelu Riitta Raunio
Koreografia Sari Palmgren (vier.)
Kampaukset ja maskeeraus Riikka Hakamäki  
Tarpeisto Ralina Matikainen

Näyttämöllä Antti HovilainenAnna Kankila (vier.), Veikko Leinonen (vier.), Salla LoperSari Palmgren (vier.), Jukka PeltolaInkeri RaittilaTom SalminenMika SilvennoinenHeidi SyrjäkariSatu Turunen ja Jose Viitala 

Esitysoikeudet Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

Ensi-ilta 24.9.2022 Seminaarin näyttämöllä
Kesto 2 t 15 min, sisältää väliajan.
Esityksessä käytetään usvaa ja teatterisikaria, jotka ovat terveydelle vaarattomia.

Liput 28 €/18/13/10 €
Ryhmälippu (väh. 15 katsojaa) 26 €

Aihealueet