Hyppää sisältöön
Kuvassa Satu Turunen, Mika Silvennoinen ja Perttu Hallikainen. Kuva Veera Konsti.

Nälkämaan Jussille morsian on rosoinen tragikomedia

Nälkämaan Jussille morsian on tutulta tv-sarjalta muotonsa lainaava rosoinen tragikomedia, jossa ei ole hienostelijoita, feikkejä tai outoja. On vain tavallisia ihmisiä etsimässä rakkautta.

Esityksessä tavataan muun muassa sitkeä Kanerva, joka on aina ajatellut pärjäävänsä omillaan, mutta lähtenyt lapsuusystävänsä Hermannin painostamana mukaan suosittuun rakkausrealityyn.

Hermanni taas pitää Luotikujalla Maatila-nimistä pubia ja haaveilee leveäharteisesta naisesta, johon voisi tuulisella säällä nojata. Kaikkia jusseja yhdistää rohkeus astua tv-kameroiden eteen etsimään jotakuta erityistä.

Vieläkö rakkauskirjeet tepsivät? Kuka uskaltaa muuttaa etelästä Kainuuseen? Entä mitä salaisuuksia se Kainuun korpi tulijalle kuiskii?

Yleisön keskuudessa suuren mielenkiinnon herättäneen esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut teatteritaiteen maisteriksi v. 2020 valmistunut Laura Mattila.

Mistä idea oikein lähti? Näin kertoo Mattila: ”Asuimme näyttelijäpuolisoni kanssa Kajaanissa korona-aikaan ja teatterin arkea seuratessani aloin haaveilemaan Kajaanin kaupunginteatteriin ohjaamisesta. Haave muovautui pikavauhdilla pakottavaksi tarpeeksi käsitellä rakkautta komedian keinoin, eikä mennyt aikaakaan, kun visio Nälkämaan Jussille morsiamesta oli raapustettu paperille. Pian yksi syksyjemme odotetuimmista reality-ohjelmista näyttäytyi minulle mahtavana aikalaislähteenä, josta ammentaa inspiraatiota tekstiin, jossa tosirakkaus ylittää maakuntarajat.”

Mattila jatkaa: ”Nälkämaan Jussille morsiamen viihteellisen kuoren ei saa antaa hämätä, sillä pinnan alla sykkii aito sydän. Minä, tohtorien kasvattama aito etelän pelle olen löytänyt elämäni rakkauden maanviljelijän pojasta, ja kiitän siitä päivittäin kaikkia korkeampia voimia.”

Käsikirjoitus ja ohjaus Laura Mattila
Lavastus Markku Hernetkoski
Pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Musiikin sovitus Valtteri Pääkkönen

Näyttämöllä Perttu Hallikainen, Janne Kinnunen, Milla Kuikka, Jukka Peltola, Mika Silvennoinen, Satu Turunen, Teija Töyry, Vera Veiskola ja Jose Viitala

Kantaesitys 11.11.2023 Seminaarin näyttämöllä
Kesto noin 2 t 10 min, sisältää väliajan.

Aihealueet