Hyppää sisältöön
Kuvassa Karoliina Niskanen ja Sirpa Järvenpää. Kuva Minna Hyvönen.

Minun näköiseni dinosaurus -näytelmässä tullaan nähdyksi sellaisena kuin oikeasti on

Louna-Tuuli Luukan käsikirjoittama ja ohjaama Minun näköiseni dinosaurus saa ensi-iltansa Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämöllä 20. tammikuuta. Se on vauhdikas, hellä ja humoristinen esitys siitä, miten jokainen saa olla juuri sellainen dinosaurus kuin haluaa.

Tohisevat ihmiset Varma (Karoliina Niskanen) ja Muuse (Sirpa Järvenpää) johdattavat katsojat dinotarinoiden maailmaan. Esityksessä tutustutaan Kuusauruspoikaan, joka on yhtä pehmeä kuin äiti, Vaeltajasaurukseen, joka haluaa olla kuin isä, sekä muihin sauruksiin, joilla on tilaa kasvaa omannäköisiksi dinosauruksiksi. Näyttämön lempeässä maailmassa yleisö saa kuvitella yhdessä Varman ja Muusen kanssa uusia ja ikiaikaisia tapoja tukea toinen toistaan ja tulla nähdyksi niin kuin toivoisi.

”Esitys on kekkuloivaksi dinosaurusfantasiaksi muutettua arkista järkeä ja rakkautta”, kertoo ohjaaja Louna-Tuuli Luukka. ”Dramatisoin haastattelujen pohjalta kasvukertomuksia, joissa opetellaan kuuntelemaan paremmin niin omia kuin toistenkin tarpeita.”

Minun näköiseni dinosaurus on leikkisää ja taidokasta nykynukketeatteria, jossa arkiset esineet muuttuvat ihaniksi ja jännittäviksi dinosauruksiksi. Hurmaava lastenteatteriesitys puhuttelee tärkeiden aiheittensa, lumoavan visuaalisuutensa ja iloittelevan näyttelijäntyönsä ansiosta myös aikuisia katsojia. Esitys sopii kaikille yli kuusivuotiaille dinosauruksille.

Käsikirjoitus ja ohjaus Louna-Tuuli Luukka
Dramaturginen apu Arni Rajamäki
Skenografia Annukka Mäntynen
Valosuunnittelu Henri Pyy
Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi

Esityksessä kuullaan Tuuli Jartin tekemää musiikkia.

Näyttämöllä Sirpa Järvenpää ja Karoliina Niskanen

Esitys kuuluu Alueteatterin kiertueohjelmistoon, kiertue-esityksiä on nähtävillä Kainuussa ja Pohjois-Pohjamaalla.

Ensi-ilta 20.1.2024 Sissilinnassa
Kesto noin 55 min

Aihealueet