Hyppää sisältöön

Kultturan ja Kajaanin kaupunginteatterin Lasten lauantai -projektin työpajat valtaavat Sissilinnan joulukuusta alkaen!

Lasten lauantait tarjoavat teemoitettuja työpajoja ja taidetoimintaa, vaihtuvaa monikulttuurista ohjelmaa kuten taidenäyttelyitä, sadunkerrontaa, maalausta, musiikkia ja muuta mukavaa tekemistä esimerkiksi mosambikilaisten eläinsatujen tiimoilta. Projektissa tarjotaan lapsille ja varhaisnuorille mahdollisuus monipuoliseen ja osallistavaan taide- ja kulttuurikokemukseen. Lapset oppivat vieraasta kulttuurista eri taiteenlajien kautta.

Projektin taiteilijat ovat Membir Hamilton, Kryštof Kučera, Mayumi Niiranen-Hisatomi ja Valentyna Pushkina. Lisäksi tammikuussa esiintyy Ukrainasta kotoisin oleva muusikko Rock4ever.

Lasten lauantaita on tukenut Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto.

Afrikan eläimet nuotion äärellä

Eläintarinoita nuotion äärellä Afrikkalaisen taivaan alla, hyppää mukaan seikkailuun! Pajassa kuunnellaan mosambikilaisia eläinsatuja ja maalataan taiteilija Membir Hamiltonin ohjauksella.

Suositellaan 3+ vuotiaille ja koko perheelle.
Kesto 45 min.
28.12.2023 alkaen Sissilinnassa

Camera Obscura -työpaja

Työpajaan osallistuvat voivat kokea kaksiulotteisen kuvan historiaa esiaikaisen kameran, Camera Obscuran, avulla. Laitetaan digimaailma syrjään ja nautitaan esimerkiksi perinteisistä japanilaisista ja ukrainalaisista pukeutumiskulttuureista, katsotaan maailmaa camera obscuran kautta yhdessä näyttelijöiden ja taiteilijoiden kanssa!

Pajan ohjaa kuvataiteilija Mayumi Niiranen-Hisatomi yhdessä pukusuunnittelija Valentyna Pushkinan sekä Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijöiden kanssa.

Suositellaan 7–9-vuotiaille.
Kesto 45 min.
25.2.2023 alkaen Sissilinnassa

Rock4ever -konsertti

Ukrainaista kotoisin oleva muusikko Rock4ever musisoi pianolla ja kitaralla samalla laulaen!

Sopii kaikenikäisille lapsille.
Konsertti 21.1.2023 klo 10 Seminaarin näyttämöllä (Satamakatu 3).

Animaatiopaja

Oletko aina halunnut tietää, miten animaatiofilmejä tehdään? Animaatiopajassa tehdään animaatiota taiteilija Kryštof Kučeran opastamana ja lopuksi katsotaan valmis filmi valkokankaalta. Jokainen osallistuja tekee yhden palan animaatiopalapelistä ja lopputuloksena on lyhyt animaatioelokuva.
Tässä pajassa ei oteta asioita vakavasti, vaan pidetään hauskaa piirtämisen parissa!
Inspiraatiota haetaan katsomalla joitain osia 1960-luvun animaatioelokuvista, jotka on tehnyt tšekkiläinen ohjaaja Karel Zeman.

Suositellaan 10–12-vuotiaille.
Kesto 1 t 30 min.
4. ja 18.2.2023 Sissilinnassa

Lisätietoja:
Roosa Yrjölä / tuottaja-tiedottaja / info@kulttura.fi / 040 146 8274
Mediakuvat: https://www.kajaaninteatteri.fi/etusivu/medialle

Aihealueet