Hyppää sisältöön
Kuvassa Satu Turunen. Kuva Ia Samoil.

Kirsikkapuisto -esitys Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon

Pohjoismaiden suurimmassa teatteritapahtumassa Tampereen Teatterikesässä nähdään Kajaanin kaupunginteatterin esitys Kirsikkapuisto.

Kirsikkapuisto oli teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnusen viimeisin ohjaus ennen hänen siirtymistään Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi.

Kirsikkapuisto sai ensi-iltansa Seminaarin näyttämöllä 24.9.2022. Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt, kypsä klassikkoteos on haikean hilpeä ja surullinen komedia joka Kajaanissa toteutettiin aivan uudenlaisella, villillä twistillä. ”Meidän tuore tulkintamme on komedia, jossa korostuu ihmisen absurdi vastuun välttely. Liikekielellä on esityksessä keskeinen osuus, liike puhuu yhtä paljon kuin sanat.” luonnehti Helka-Maria Kinnunen esityksestä.

Kirsikkapuiston esitykset nähdään 8. ja 9.8. Tampereen Teatterin päänäyttämöllä.

Kajaanissakin on vielä mahdollisuus katsoa Kirsikkapuiston esitys 11. ja 13.5. klo 13 Seminaarin näyttämöllä.

Teatterikesän ohjelmistossa nähdään elokuussa laaja kattaus kotimaista teatteria sekä kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään 7.–13.8., nyt 54. kertaa.

Kotimaisessa ohjelmistossa nähdään esityksiä useammalta maakuntateatterilta, esimerkiksi Kouvolan, Lappeenrannan, Kajaanin ja Turun kaupunginteattereilta, Porin Teatterilta, Teatteri Vanhalta Jukolta, Kansallisteatterilta, Q-teatterilta sekä Teatteri Jurkalta. Mukana on myös vapaan kentän ryhmiä, kuten Porttiteatteri ja Kallo Collective.

Pääohjelmistossa on tänä vuonna kaikkiaan 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Kansainvälisiä esiintyjiä saapuu Virosta, Belgiasta, Kanadasta ja Guineasta. Lisäksi kansainväliseen ohjelmistoon kuuluu australialaisen Back to Back -teatterin elokuva Shadow.

Pääohjelmiston esityksissä käsitellään muun muassa luontoa ja sen tulevaisuutta sekä ihmisyyttä, yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden kokemuksia. Esitykset on valinnut taiteellinen johtoryhmä Taija Helminen, Hilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

 

Aihealueet