Hyppää sisältöön
Kuvassa Youssef Asad Alkhatib

Hajuvesi on puheenvuoro nuoren ihmisen peräänantamattomuudesta ja rohkeudesta mennä kohti haaveita

Youssef Asad Alkhatib oli kuusivuotias, kun kuuli opettajaltaan biologisen äitinsä kuolleen. Järkyttynyt pikkupoika luuli äitipuoltaan murhaajaksi ja halusi kostaa. Aseeksi valikoitui hajuvesi, jonka tuoksu on seurannut häntä siitä lähtien.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa näyttelijäksi opiskeleva Asad Alkhatib on tehnyt monologiesityksen elämänsä tapahtumista, jotka ovat kuljettaneet ja kasvattaneet häntä. Palmyrassa Syyriassa vuonna 2000 syntynyt Asad Alkhatib on kulkenut kotimaastaan ensin yksin Kreikkaan, sitten alaikäisenä perheettömänä kiintiöpakolaisena Suomeen. Suomessa 16-vuotiaan voimakas tahto tulla näyttelijäksi viitoitti tietä ensimmäisestä päivästä lähtien.

”Tämä esitys kertoo elämästäni, sen käännekohdista. Haluan osoittaa, että pitää seurata elämän virtaa avoimin mielin. Yllätyksiä tulee käyttää hyväkseen eikä katsoa vain negatiivisia puolia.” kertoo Youssef Asad Alkhatib.

Hajuvesi on Asad Alkhatibin ensimmäinen oma soolo. Esitys on myönteisyyttä ja läsnäolon voimaa huokuva puheenvuoro nuoren ihmisen peräänantamattomuudesta ja rohkeudesta mennä kohti haaveita.

Asad Alkhatib on esiintynyt muun muassa Kansallisteatterin Toinen koti -dokumenttiteatteriesityksessä, Ylioppilasteatterissa ja Sekasin-televisiosarjan kolmannella kaudella, joka kertoo turvapaikanhakijanuorista.

Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Anni Mikkelsson on seurannut Asad Alkhatibin näyttelijänuraa sen ensi hetkistä lähtien.

”Asad Alkhatib on poikkeuksellisen valovoimainen esiintyjä ja teatterintekijä, joka teki minuun vaikutuksen, kun hän 17-vuotiaana haki ja pääsi silloin johtamaani Ylioppilasteatteriin. Olen erityisen iloinen, että saamme Hajuveden vierailulle Kajaanin kaupunginteatteriin. Esitys on riemukasta näyttelijäntaiteen ilottelua, jonka henkilökohtaisuus koskettaa.”, kertoo teatterinjohtaja Mikkelsson.

Teksti Youssef Asad Alkhatib – Hassan Alsaleh
Alkuperäinen esityksen ohjaus Hassan Alsaleh
Ohjaajan assistentti Jalal Hajali
Näyttämöllä Youssef Asad Alkhatib

Vierailuesitykset 19. 10. klo 19 ja 20.10. klo 13 Sissilinnassa
Kesto 45 min, ei väliaikaa
Liput: Perus- ja eläkeläislippu 18 €, Opiskelija, työtön, varusmies 13 €, Lapset 10 €

Aihealueet