Hyppää sisältöön
Kuvassa Lassi Alhorinne

Kymmenen kohtausta kirkossa

Esitys läsnäolon merkityksestä tässä ja nyt

Näyttelijä Lassi Alhorinteen monologiesitys perustuu kirjailija ja virastaan erotetun papin Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään.

Esityksen lähtökohtana on Kai Sadinmaan teos Kymmenen käskyä kirkolle. Esityksessä käsitellään ikuisuutta, rakkautta ja läsnäolon merkitystä tässä ja nyt. Äänensä saavat kuuluviin monet teemat, jotka puhuttelevat paitsi Suomen evankelisluterilaista kirkkoa, myös koko Suomen kansaa.

Tervehdyksensä esitykseen tuovat itse Kaikkivaltias, kreikkalainen vapaustaistelija Mikis Theodorakis sekä kansan syvät äänet. Esityksessä tapaamme myös teologisen neuvonantajan sekä monenlaisia viisaita puita juurineen. Tärkeintähän on kuitenkin ikuinen yhteys toisiimme.

näyttämöllä Lassi Alhorinne 
kuvat Justus Mättö 

Lassi Alhorinteen monologi Kymmenen kohtausta kirkossa Alhorinteen 35-vuotistaiteilijaesitys. Hän on esiintynyt teattereissa, televisiossa ja radiossa. Hän on myös opettanut teatteria ja opiskelee Rosen-menetelmää.

Kai Sadinmaa on tunnettu kirkon kriitikko. Hän oli Suomen ensimmäinen pappi, joka vihki samaa sukupuolta olevia pareja vuonna 2017, kun sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan. Helsingin tuomiokapituli erotti Sadinmaan pappisvirastaan syksyllä 2021. Sadinmaan uusin kirja Tinkimätön kuolemaan saakka (Bazar) ilmestyy syksyllä 2022.

”Me olemme kaikki yhtä. Voimme löytää yhteyden kaikkien elävien olentojen, luontokappaleiden, puiden ja kivien välille.”

”Eikö me olla Jumalan kansa tämänpuoleisessa maailmassa, hänen läsnäolossaan, eikä tuonpuoleisessa poissaolossaan?”